Könyves-filmes - Jönnek

augusztus 27, 2013
Lassan vége a nyárnak, ideje összegyűjtenem mik azok a filmek, amiket meg akarok nézni a következő hónapokban - persze maradok a könyv/képregény adaptációknál ;) Több sorozat második részét láthatjuk már novemberben - decemberben, ezekre mind nagyon kíváncsi vagyok.

Szeptember

Salinger
Szept. 6. (USA)
J. D. Salinger az egyik kedvenc íróm, ezért is várom kíváncsian ezt a filmet, amiből talán kiderül, hogy miért nem publikálta a művei közel 40 évig, miket írt még a klasszikussá váló történetei után. Az előzetes nagyon meggyőző - sok titkot, drámát ígér - meglátjuk! :) Dokumentumfilmről van szó, Shane Salerno forgatókönyvíró már évek óta dolgozik rajta.


Austenland
Szept. 27 (Egyesült Királyság)
"Shannon Hale 2007-ben adta ki az Austenland regényét, majd nem sokra rá bejelentették, hogy elkészül a filmverzió is. Az egyik producer Stephenie Meyer, az Alkonyat könyvek írója, a forgatókönyvet Hale Jerusha Hess-szel közösen vetette papírra. Keri Russell játssza azt a 30-as éveiben járó nőt, aki egyszerűen meg van veszve a Büszkeség és balítéletért, de leginkább Mr. Darcy-ért. Megszállottsága minden kapcsolatát tönkreteszi. Hamarosan nagy lehetőség kopogtat be az ajtón, ugyanis felkereshet egy olyan helyet, ami kifejezetten Jane Austen regényének színhelyére hasonlít. Itt talán rálel az ő Mr. Darcy-jára." forrás
Erre a filmre a tumblren bukkantam, akkor naivan azt hittem már megjelent, de majd csak szeptemberben kerül az angol mozikba, hozzánk valószínűleg nem is jut el. De Jane Austen világa miatt meg fogom nézni. Lobo nemrég írta a film alapját szolgáló könyvről is.



Október

Majd újra lesz nyár
Okt. 3.
"Kevin MacDonald, Az utolsó skót király (The Last King of Scotland) rendezője szállítja le a How I Live Now filmet. Meg Rosoff díjnyertes regénye szolgáltatta az alapot a produkcióhoz, magyarul is megjelent A majd nyár lesz újra címen. Saoirse Ronan játszhatja Daisy-t, az amerikai tinit, aki Angliába utazik meglátogatni távoli rokonait és ott beleszeret egyik unokatesójába. Mielőtt még belemerülnének a tiltott romantikába Londont nukleáris támadás éri. A fiatalokat eleinte annyira nem is foglalkoztatja a kialakult helyzet, de az ellenség hozzájuk is eljut." forrás
A könyv már 2007-ben megjelent hazánkban is, eddig elkerülte a figyelmemet - Saoirse megint egy jó szerepet kapott, szerintem a Burokhoz hasonlít ez a film.




November 

Thor 2 - Sötét világ
Nov. 14.
"Thor: The Dark World Thor, a Bosszúálló kalandajait követi, ahogy azért küzd, hogy megmentse a Földet és a 9 Birodalmat egy sötét ellenségtől, ami öregebb, mint maga a világegyetem. A Thor és a Bosszúállók után Thor azért harcol, hogy helyreállítsa a rendet az egész kozmoszban. De egy ősi faj, amit a bosszúszomjas Malekith vezet, visszatér, hogy sötétségbe taszítsa a világegyetemet. Egy ellenséggel szemben, amivel Odin és Asgard sem tud szembeszállni, Thornak útra kell indulni az eddigi legveszélyesebb kalandjára, egy útra, ami megint összehozza Jane Fosterrel, és arra kényszeríti, hogy feláldozzon mindent, hogy mindannyiunkat megmentsen." forrás
Szinte az összes új Marvel adaptációt láttam (a kedvenceim a Vasember filmek, és a Bosszúállók), ezért ez sem maradhat le listámról :)



A könyvtolvaj
Nov. 15 (USA)
A könyv nagyon tetszett még két éve, pedig eleinte nem is akartam elolvasni :) Az előzetes alapján jónak ígérkezik, Lieselt játszó kislány is szimpatikus, és az apukát Geoffry Rush játssza (Barbossa kapitány, A király beszéde, stb :) )!


Az éhezők viadala 2 - Futótűz
Nov. 21.
A könyvtrilógiát még tavaly szeptemberben olvastam, főleg film miatt lettem kíváncsi rá. Ahogy az előzetest elnézem ez még jobbnak ígérkezik, mint az első... Jennifer Lawrance pedig kezd az egyik kedvenc színésznőmmé válni, és ezzel nem vagyok egyedül.



December
A hobbit 2 - Smaug pusztasága
Dec. 12.


Saving Mr. Banks
Dec. 20. (USA)
"A történet azt meséli el, hogy Walt Disney megpróbálta rávenni P.L. Traverst, hogy adja el a Mary Poppins megfilmesítési jogait. Disney 14 éven keresztül próbálta rávenni az írónőt, hogy adja be derekát és menjen bele, hogy vászonra vigyék a regényét. Végül Travers rábólintott, de a végeredménnyel nem volt megelégedve, az animációs részekkel volt a legnagyobb baja. John Lee Hancock, az Alamo és A szív bajnokai rendezője dirigálta a produkciót, Tom Hanks játssza Disney-t, Emma Thompson kelti életre Traverst. " forrás
Érdekes a történet, igaz még sosem láttam a Disney féle Mary Poppins filmet, de két könyvet olvastam a varázslatos nevelőnőről - Tom Hanks és Emma Thompson elég nagy húzónevek, hogy érdekeljen a film.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.