M. C. Beaton - Agatha Raisin és a tenyérbe mászó turista

Még a hónap elején hagytam magára Agathát, miután meghiúsult az esküvője és James lelécelt Ciprusra. ... Agathának se kell sok, gondolkozás nélkül utánaered az egzotikus szigetre. Egy ideig magányosan búslakodik, aztán belecsöppen egy furcsa baráti társaságba. James is előkerül, és persze történik egy újabb gyilkosság. Agatha és James nem a régi lelkesedéssel, de újra nyomozásba fog...

forrás
Jót tett a helyszínváltozás a történetnek, bár a színvonal egyre jobban hanyatlik. Már nem derül ki sok új a kedvenc főszereplőinkről, ugyanazokat a köröket futják. Érdekes volt megtudni egyet-mást Ciprusról is, de sokszor az volt az érzésem, hogy túl sok az adat, az útikönyv részlet - mintha az írónő már unná a történetet, és a célja, hogy valahogy meglegyen a minimális oldalszám ezért másol-beilleszt módon növelte a sorok számát...
A humoros beszólásokat is hiányoltam, nem volt olyan jó hangulata, mint az előző könyveknek.
Felbukkan egy régebbi szereplő, jót is tett a történetnek, nála csillant csak meg a humor, de nem az a felröhögős fajta, mint a korábbi részeknél.
forrás
Agatha és James kapcsolata ugyanolyan, mint volt - James folyton mérges Agathára, folyton félreértik egymást és keresztbe tesznek a kapcsolatuknak...Pedig ha A. figyelne egy kicsit, akkor látná, hogy James törődik vele - naptej, kalap, piknik stb. Mondjuk az nem volt szép húzás, hogy a veszélyben otthagyta magára szegényt.
forrás
Jó volt a borongós téli időben egy egzotikus helyszínről olvasni, szívesen elmennék Ciprusra akár most rögtön :) A nyomozás elég egyszerű volt (sejtettem már a végén, hogy ki lehetett a tettes), a következő részt már el is kezdtem és türelmetlenül várom a következő köteteket és az új Hamish MacBeth sorozatot is!
A sorozat többi részéhez képest teljesített ez a rész is, hiába olyan kis egyszerű, néhol kidolgozatlan a történet mégis szeretem :)

4/5

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím: Agatha Raisin and terrible tourist
Sorozat: Agatha Raisin 6.
Oldalszám: 262
Ár: 3500 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
"Agatha Raisin otthagyja álmos cotswoldi faluját, Carselyt, hogy üldözőbe vegye a szerelmet – és egy gyilkosra bukkan. Miután faképnél hagyták az oltár előtt, követi menekülő vőlegényét, James Laceyt Észak-Ciprusra, ahol ahelyett, hogy élveznék az eltervezett nászutat, egy diszkóban tanúi lesznek egy tenyérbe mászó turista meggyilkolásának. Ármány és gyilkosságok sorozata veszi körül a valószínűtlen párost, s Agatha most sem hazudtolja meg kotnyeles természetét: szívós nyomozásba fog… A regény pompás, izgalmas krimi, nagyszerű szatíra az angol turistákról, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel, mely olyan perzselő, akár a ciprusi napsütés!"

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.