Christopher Moore - A neccharisnyás papnő pajzán szigete

november 19, 2012
Christopher Moore újra támad! :) A vámpír-trilógiája óta nem olvastam tőle mást, így kíváncsian vártam a legújabb agymenéseit.

A regény első lapjain megismerjük Tucker Case-t, aki egy pálmafán lóg, és egy öreg kannibál készül épp megenni. Az ütős kezdés után megtudjuk, hogyan jutott el idáig: hamleti gyerekkor, felnőttként Tucker csak ellébecolná az életét, de megismerkedik Jake Skye-al aki pártfogásába veszi. Pilótavizsgát szerez, és egy kozmetikai cégnél dolgoznak - Jake mint szerelő, Tuck mint pilóta.
Tucker megragadt a kamaszkorban, a piáláson és csajozáson túl nincs másra igénye. Ám egy rosszul sikerült éjszaka után át kell gondolnia a lehetőségeit és Jake nyomására új életet kell kezdenie. Mikronéziába utazik, ahol az egyik kis szigeten élő doktor fogadja fel pilótának. Mire elér a szigetre sok furcsa emberrel találkozik, és az odautazás sem megy épp simán. Az új munka is túl szép, hogy igaz legyen, ezért Tuck elkezd nyomozni...

Ez a regény is tele van eszement szereplőkkel és kalandokkal, de kicsit komolyabb, mint a vámpír-trilógia, és kevesebb a természetfeletti esemény is. Nem nevettem fel sokszor a könyvet olvasva, a hangsúly inkább az egzotikus kalandokon volt és Tuck éretté válásán. Emellett sok új infót megtudtam a mikronéziai szigetvilágról, például a rakománykultuszról...

A regényben nem csak Tuck szemszögén keresztül látjuk az eseményeket, hanem egy bizonyos Égi Papnő és Varázslóén keresztül is. Érdekes volt, ahogy fokozatosan rájöttem, hogy kik ők és mi a céljuk.
Furcsa társakat szerez útközben Tuck - Kimit, a fülöp-szigeteki transzvesztitát, akinek a háziállatkája egy Roberto nevű denevér, aki néha megszólal. (Kimi több szerepet is kaphatott volna, nagyon megkedveltem :( ). A cápanép élete is érdekes volt, igaz a könyvben szereplő sziget nem létezik, de az író a Mog Mog szigetén szerzett élményeit szőtte bele a történetbe.

Összességében tetszett az írónak ez a könyve is; más mint amit eddig megismertem tőle, de semmivel sem rosszabb. Egy izgalmas, egzotikus utazás egy kicsit bolond világban :) Ilyen csúnya őszi napokra tökéletes kikapcsolódás! Van benne akció, kalandos utazás, idegen kultúrák és vicces, szerethető szereplők.

5/5

Kiadó: Agave Kiadó
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím: Island of the Sequined Love Nun
Oldalszám: 329
Ár: 2980 Ft
Borító: 5/5
Eredeti borító: 3/5

Hasznos:



Fülszöveg:
"Christopher Moore, a Biff evangéliuma szerzője most újabb őrült kirándulásra invitál mindenkit. Ezúttal egy
trópusi paradicsom kellős közepébe: a fura kultuszok, a kedélyes kannibálok, az őrült tudósok, az eltökélt nindzsák és a beszélő denevérek világába. Kétbalkezes hősünk, Tucker Case, egy macsó férfi testében csapdába esett reménytelen kockafej, aki egy kozmetikai társaság pilótájaként éli az életét. Ám amikor alkoholos és szexuális befolyásoltság hatása alatt tönkreteszi főnöke repülőgépét, menekülnie kell. Egyetlen lehetősége, hogy elfogadja egy gyanús trópusi misszió ajánlatát Mikronézia egy eldugott zugában, csakhogy a csendes koktélozás és nyugalmas repülés helyett hamarosan egy gátlástalan orvos és egy szexi szőke főpapnő markában találja magát. Újabb pimasz, ötletes, tabudöntögető, ínycsiklandóan gonosz és gyilkosan nevettető regény a humor világhírű nagymesterétől."
A könyvet köszönöm az Agave Kiadónak és Lobonak!

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.